Chov a spracovanie hydiny na Slovensku

V sektore hydiny je dlhodobo zaznamenávaný obrovský pokles výroby. Maximálny objem výroby na Slovensku bol v roku 2000 v objeme 127 187 ton hydiny.

V období po roku 2002 nastal postupný pokles výroby hydiny. Výraznejšie sa prejavil po roku 2004 – po vstupe Slovenska do EÚ. V roku 2000 sme boli sebestační v produkcii hydinového mäsa – vyrobili sme 23,3 kg hydiny na obyvateľa. Dnes vyrábame iba 10,5 kg hydiny na obyvateľa pri spotrebe hydinového mäsa na úrovni 20 kg. Teda polovicu našej spotreby dovážame zo zahraničia. Výsledkom bolo výrazné zníženie počtu chovateľov a spracovateľov hydiny. 

Viac sa o tejto problematike dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 27, v téme týždňa zameranej na chov hydiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *