Mzda v potravinárstve SR za tri štvrťroky 2015 vzrástla na 813 eur

Priemerná mesačná mzda dosiahla v potravinárskom priemysle SR v období január až september 2015 úroveň 813 eur. Oproti rovnakému obdobiu roka 2014 to predstavuje zvýšenie o 3,6 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

BRATISLAVA. Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy nastal pri výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa priemerná mesačná mzda 580 eur medziročne zvýšila o 13,1 % na sumu 656 eur. Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v sledovanom období roku 2015 dosiahli zamestnanci pri spracovaní a konzervovaní rýb a výrobe rybích produktov, a to 827 eur, pri úprave a spracovaní mlieka 915 eur, pri výrobe hotových krmív 1020 eur, pri výrobe a konzervovaní hydiny 848 eur, pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 902 eur, pri ostatnej potravinárskej výrobe 970 eur, pri výrobe piva a sladu 1448 eur a pri stáčaní prírodnej minerálnej vody a výrobe nealko nápojov 1071 eur. Najvyššia priemerná mesačná mzda sa za tri štvrťroky tohto roku dosiahla pri výrobe piva a sladu, a to na úrovni 1448 eur, a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych, okrem trvanlivých výrobkov, vo výške 613 eur.

(tasr)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *