Počet pracujúcich v potravinárstve SR v 1. polroku stúpol o 5,4% na 31.044

V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

BRATISLAVA. „Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %,“ priblížil.       Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).       „Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %,“ dodal Korpáš.

/tasr/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *