Regionálnu značku Hont udelili ďalším piatim výrobkom 

Ponuka produktov označených regionálnou značkou Hont sa rozšírila o ďalšie výrobky. Občianske združenie Zlatá cesta udelilo v uplynulom období túto značku ďalším piatim výrobkom.       

Je medzi nimi agátový med, zmiešaný kvetový med a medovina od Kataríny Babkovej z Leseníc, drevené svietniky od Mária Bačíka z Prenčova, škvarkové pagáče a škvarkové pagáče plnené slivkovým lekvárom od Kristíny Horváthovej z Kamenných Kosíh. Elena Palkovičová z Hontianskych Nemiec získala značku na dekoratívne medovníky a Peter Pišák z Veľkého Krtíša na agátový včelí med.

„V súčasnosti má túto značku už 35 výrobkov a jedno ubytovacie a stravovacie zariadenie,“ priblížila Janka Bačíková z občianskeho združenia Zlatá cesta a zároveň koordinátorka regionálneho značenia v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja.

Udelenie značky prinesie výrobcovi či poskytovateľovi služieb propagáciu doma i mimo hraníc Hontu, spoluprácu s inými regiónmi v rámci Slovenska či účasť na významných akciách v kraji a v rámci celej SR.

Bonusom pre predajcov je napríklad aj to, že ich výrobky ponúkajú v jednom z banskoštiavnických obchodov. Jeho majiteľ, ktorý má certifikované dva výrobky, ponúka verejnosti aj ostatné výrobky soznačkou Regionálny produkt Hont.

Certifikované výrobky ponúkajú aj v informačnej kancelárii v Dudinciach či v niektorých hoteloch. V pláne sú podľa Bačíkovej aj ďalšie obchody a prevádzky, kde by sa ľudia mali k certifikovaným výrobkom dostať.

„Certifikovaným výrobcom pomáhame aj tým, že ich pozývame na rôzne výstavy,“ podotkla Bačíková s tým, že výhodou pre nich je aj to, že na podujatiach v regióne nemusia platiť za prenájmy.

(tasr)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *