Rôzne účinky i uplatnenie včelích produktov

Včelie produkty súčasní spotrebitelia intenzívnejšie využívajú vo svojom domácom prostredí, a to nielen v zameraniach pre účely konzumácie, ale i ako alternatívy rôznych medikamentov, ktorými „suplujú“ ich účinky.

V rámci konzumácie – výberov druhov medov je potrebné uviesť, že v zameraní aj na ich geografický pôvod je tento sortiment dopĺňaný pomerne pestrým spektrom produktov pochádzajúcich z rôznych oblastí Stredomoria. Tieto medy predstavujú u konzumentov určité obohatenie v stravovaní, pričom predovšetkým svojimi vlastnosťami sú i v gastronomickom začleňovaní ingredienciami zvýrazňujúcimi aromatický a chuťový charakter jednotlivých pokrmov či domácich cukroviniek.

Aj z dôvodov postupného nárastu medovej produkcie niektorých krajín Stredomoria – krajín EÚ a ich zvýšeného exportu do ostatných členských štátov je ich dostupnosť pre bežných konzumentov nenáročná. Výberovo k niektorým z nich z oblastí Stredozemného mora ako medovicové medy sú produktmi pre priamy konzum špecifické práve vysokou arómou a výraznou chuťou. Z týchto i u našich spotrebiteľov je zaznamenávaný postupný, príležitostný záujem aj o medy dubové a citrusové.

Celý článok je uverejnený v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 8.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *