Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami

Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami. "Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) podpísala dnes Dohodu o spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie (FCHPT) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave," informovala hovorkyňa SPPK Jana Holéciová. Obe strany podpísali podľa nej dohodu na tri roky, platiť začína dnešným dňom.

BRATISLAVA. Cieľom dohody je podľa jej informácií spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva. „Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami,“ upozornila.
      „Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi,“ uviedol dekan fakulty profesor Ján Šajbidor.
„Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín,“ dodal predseda SPPK Milan Semančík.

(tasr)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *