03.09.2015 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hydina: efektívny producent živočíšnych bielkovín

Hydina svojimi vlastnosťami - vysoká reprodukcia, rýchly rast mláďat, dobrá konverzia krmiva, optimálna skladba produktov (mäso a vajcia), vysoký podiel jednotlivých častí v nich, ich vysoká stráviteľnosť, obľuba u konzumentov a ekonomická nenáročnosť vo výrobe a hlavne v spotrebe, tvorí významný podiel nášho jedálneho lístka.

Podiel hydinových produktov na konzumácii živočíšnych bielkovín u obyvateľov sveta tvorí 10 % hydinové mäso a 8 % vajcia, čo poukazuje na ich globálny a vo svete uznávaný druh zvierat, ktorými je možné efektívne riešiť hlad po živočíšnych bielkovinách vo výžive svetovej populácie.

Celý článok si môžete prečítať v Týždenníku ROĽNÍCKE NOVINY č. 36.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down