Povzbudivou správou pre všetkých milovníkov vianočných „šupináčov“ je skutočnosť, že ich ceny sa od minulého roku výrazne nezmenili. Najvýhodnejšie sa dajú nakúpiť priamo v rybárstvach alebo v rámci cenových akcií, ktoré robia niektoré veľké obchodné reťazce.
Bez kapra, sumca alebo pstruha si mnohí štedrovečerný stôl nevedia predstaviť. Tradícia je tradícia. Niekto dáva prednosť mrazeným rybám z obchodu, iný si neodpustí živú rybu.Kupuje sa kapor, ale aj tolstolobik, amur, šťuka, pražma kráľovská či morský vlk. Trendom je skúšať netradičné ryby; záujem rastie o krevety, ale k hitom patria aj mrazené ryby ako filety z pangasia, aljašskej tresky, lososa, tuniaka či klasické rybie filé.
Viac sa dozviete z ROĽNÍCKYCH NOVÍN č. 51.