21.02.2021 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Počet zamestnancov v potravinárstve v SR vlani klesol na 31 362 osôb

V roku 2020 pracovalo v potravinárskom priemysle SR 31 362 zamestnancov. Oproti roku 2019 sa ich počet znížil o 704. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa vlani oproti roku 2019 zaznamenalo v troch sledovaných odboroch, a to v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 0,9 %, v odbore ostatných potravinárskych výrobkov o 14,4 % a vo výrobe hroznového vína o 13,2 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v roku 2020 nastalo vo výrobe mlynských výrobkov, a to medziročne o 20,7 %, vo výrobe cestovín o 14,8 % a v odvetví výroby rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 7,3 %.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down