04.07.2016 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prečo by mal spotrebiteľ kupovať slovenskú hydinu?

Mäso hydiny v porovnaní s inými druhmi má výhodné biologické a nutritívne vlastnosti. Má vysoký obsah celkových bielkovín, vrátane esenciálnych aminokyselín, vysoký obsah esenciálnych nenasýtených mastných kyselín a minerálnych látok a nízky obsah tukov, čo hrá veľmi dôležitú úlohu v prevencii tzv. civilizačných ochorení.

Bielkoviny z hydiny sú kvalitné, dobre a ľahko využiteľné a jednotlivé aminokyseliny, vrátane esenciálnych sú prítomné v optimálnom pomere. Hydinové mäso je aj dobrým zdrojom minerálnych látok - draslíka, horčíka, ale aj fosforu a vápnika. Všetky uvedené prednosti hydinového mäsa ho predurčujú k širokému uplatneniu v liečebných diétach, vrátane redukčných.

Viac v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 26.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down