Prezentácia najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ako aj ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov, ponuka vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov bude od 26. do 29. januára náplňou veľtrhu gastronómie Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe.
V poradí 24. ročník podujatia doplní 17. ročník výstavy strojov a technológií pre obchody Exposhop a 16. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack. Danubius Gastro je v tomto roku najväčší od roku 2009, čo svedčí o rastúcom záujme o oblasť gastronómie. Organizátori očakávajú vyše 390 vystavovateľov z deviatich krajín.
Danubius Gastro sa za 24 rokov fungovania vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne. Zároveň ide o jediný gastronomický veľtrh v regióne s pozitívnym vývojom, ktorý tento rok zaznamenal oživenie v oblasti gastronomickej techniky a nárast vystavovateľov z oblasti technológií a vybavenia do hotelov, reštaurácií a kaviarní.
Návštevníci z radu odborníkov na veľtrhu nájdu profesionálne riešenia pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov, kaviarní a vendingu, pričom nechýbajú moderné technológie pre potravinársky priemysel. Širokej verejnosti ponúkne veľtrh možnosť spoznať nové potraviny, kombinácie chutí a kulinárske postupy. Hlavným partnerom Danubius Gastro je rovnako ako počas predchádzajúcich dvoch ročníkov spoločnosť Kaufland Slovensko.
Prezentáciu technológií a potravinárskych výrobkov doplní atraktívny sprievodný program, v ktorom sú obsiahnuté všetky oblasti gastronómie. Tradične budú zastúpené prostredníctvom 11. ročníka súťaže O najlepší bratislavský rožok, ktorú pripravili Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska a Rada pekárov Slovenska. Návštevníci budú môcť spoznať aj kulinársku atmosféru troch krajín – Slovenska, Talianska a Kuby – v sprievode tanečníkov a hudobníkov z rôznych kútov sveta.
(tasr)