13.06.2014 | 11:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovensko má kóšer olej!

Za studena lisované oleje od spoločnosti Búšlak Oil sa dostali do elitného klubu. Sú to prvé slovenské jedlé slnečnicové oleje, ktoré získali kóšer klasifikáciu. Čo znamená kóšer potravina?

Židovská kuchyňa je systém pretkaný najprísnejšími pravidlami. Pochádza z biblických čias, kedy dodržiavanie prísnych hygienických pravidiel bolo kľúčom k prežitiu. Na jedálnom lístku mali priestor len potraviny, ktoré spĺňali prísne predpisy o čistote, neboli kontaminované špinavými riadmi ani inými predmetmi. Za kóšer platili len tie pokrmy, ktoré boli pripravené z dokonale zdravých surovín.

Klátovský olej získal ďalší certifikát

Hlavný milánsky rabín Avraham Hazan a jeho tím viackrát navštívili závod Búšlak Oil v Dunajskom Klátove, kde vyrábajú extra panenské, za studena lisované jedlé slnečnicové oleje. S vysokým dôrazom preskúmali výrobné podmienky, výrobnú linku, ako aj samotné suroviny. Po tom, ako sa hlavný rabín uistil o najvyššej kvalite surovín a výrobných procesov, udelil všetkým výrobkom spoločnosti Búšlak Oil Kósher certifikát.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down