Od januára do konca septembra 2021 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 31 435 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2020 sa stav zvýšil o 0,2 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie medziročné zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období roku 2021 zaznamenalo v odbore výroby trvanlivých pekárskych výrobkov (o 10,2 %).
Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2021 sa evidovalo vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 9,4 %) a v odbore ostatných potravinárskych výrobkov (o 8,8 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2021 nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 13,4 %.
Výraznejšie zníženie priemerného počtu zamestnancov sa medziročne zaznamenalo vo výrobe mlynských výrobkov (o 8,7 %), vo výrobe cestovín (o 6,5 %) a vo výrobe piva a sladu (o 5,4 %).
(tasr)