23.05.2016 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V potravinárstve SR v 1. štvrťroku 2016 pracovalo 30.727 zamestnancov

V potravinárskom priemysle SR v 1. štvrťroku 2016 pracovalo 30.727 pracovníkov. Oproti 1. štvrťroku 2015 sa ich stav zvýšil o 4,9 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa podľa nej v prvom štvrťroku 2016 evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 27,9 %), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 20,2 %), vo výrobe hotových krmív (o 12,1 %) a vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 11,1 %).
"Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v sledovanom období zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 373 zamestnancov, teda 39,3 %," priblížila.
Najvýraznejšie zníženie počtu pracovníkov v 1. štvrťroku 2016 podľa hovorkyne SPPK nastalo pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, a to medziročne o 179, teda o 12,9 %.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down