V súčasnej modernej konzumnej spoločnosti je oprávnene v pozornosti a vo výbere aj konzumácia, využívanie a sledovanie tých potravinárskych, poľnohospodárskych produktov, pre ktoré je typické široké spektrum ich „aplikovateľnosti“ od potravín, výživových doplnkov až po tzv. domáce lekárničky.
K jedným do popredia dostávajúcim sa patrí i prírodný produkt, akým je včelia materská kašička, ktorej sa opätovne venuje zvýšená pozornosť. Predstavuje kŕmnu kašičku, ktorú vylučujú robotnice včely medonosnej a kŕmia ňou včelí plod a larvy budúcej včelej matky.
Tento špecifický, vysoko výživný produkt predstavuje látku bielej až svetložltej farby, slabo korenistej arómy, vyznačujúcu sa kašovitou konzistenciou (smotanovou až želatínovou) s kyslou až horko-kyslou chuťou. Z pohľadu jej získavania sa najväčšie množstvá nachádzajú v matečníkoch s 3-až 4-dňovými larvami.
Viac sa dozviete z ROĽNÍCKYCH NOVÍN č. 29.