23.06.2014 | 04:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výživou zvierat ku kvalitným potravinám

Prehlbovanie znalostí o vzťahu medzi stravou a zdravím vedie k hlbšiemu pochopeniu vplyvu zloženia potravín na fyziologické funkcie a zdravotný stav konzumentov. U poučených spotrebiteľov rastie záujem o nové bezpečné potraviny, preukázateľne prinášajúce krátkodobé i dlhodobé zlepšenie zdravotného stavu a životnej pohody a obmedzujúce riziká chronických ochorení. Také potraviny, ktoré sú pritom zaraďované do normálneho jedálnička, sa nazývajú potravinami funkčnými.

Viac sa o tejto problematike od prof. Jiřího Zelenku dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 25.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down