Budúcnosť liehovarníckeho a konzervárenského priemyslu bola témou dnešnej návštevy ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomíra Jahnátka v spoločnosti Frucona Košice. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Ján Király predstavil spoločnosť, ktorá je na trhu od roku 1972.
"V súčasnosti sa zameriavame hlavne na výrobu liehovín, nealkoholických nápojov a konzervárenských výrobkov. Na tri svoje produkty máme aj Značku kvality SK," poznamenal Király. Šéf agrorezortu hovoril o pripravovanej potravinárskej koncepcii. "Máme zmapovanú aktuálnu situáciu, ktorá je najmä v konzervárenskom sektore veľmi poddimenzovaná. Koncepcia hovorí o opatreniach a spôsoboch ako pozdvihnúť toto odvetvie". Cieľom rezortu a ministra je zvýšiť do roku 2020 potravinovú sebestačnosť Slovenska na úroveň 80 %. Minister Jahnátek dnes pokračuje vo výjazde po východe Slovenska, návštevou potravinárskych podnikov v podtatranskom regióne.
(MPRV SR)