21.11.2016 | 01:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Spoločnosť FMC preberá pod svoje krídla spoločné podniky FMC a Nufarm v Českej a Slovenskej republike pod názvom FMC Agro

Spoločnosť FMC Corporation (NYSE: FMC) dnes oznámila, že prebrala do svojho plného vlastníctva bývalý spoločný podnik F&N Agro v Českej republike a na Slovensku. FMC bude teraz fungovať pod názvom FMC Agro Česká Republika Spol. S.R.O. so sídlom v Prahe a FMC Agro Slovensko spol. s r.o. so sídlom v Bratislave.

Bývalé členské firmy spoločného podniku boli založené v roku 1997 a predávali hlavne FMC, Nufarm a produkty na ochranu plodín od iného dodávateľa v Českej a v Slovenskej republike. V apríli roku 2015 FMC získalo Cheminovu a konsolidovalo svoje komerčné prevádzky v Európe. FMC získalo všetky podiely Nufarmu v F&N Agro Česká Republika a F&N Agro Slovensko.
„Rozšírili sme portfólio FMC produktov na ochranu plodín prostredníctvom akvizície podniku Cheminova a popritom sme naďalej investovali do nášho povestne rozsiahleho vývoja nových produktov z oblasti nových syntetických inovatívnych patentovaných aktívnych zložiek ako aj jedinečných biologických produktov vhodných pre český aj slovenský poľnohospodársky trh," povedal Marc L. Hullebroeck, prezident FMC Corporation pre Európu a Stredný východ.  „Vďaka intenzívnemu výskumu bude môcť FMC prichádzať s novými technológiami a riešeniami s pridanou hodnotou aj v nasledujúcich rokoch."
O spoločnosti FMC
Už viac ako sto rokov poskytuje spoločnosť FMC Corporation v rámci globálneho poľnohospodárskeho, priemyselného a spotrebiteľského trhu inovatívne riešenia, aplikácie a kvalitné produkty. FMC v apríli roku 2015 získal spoločnosť Cheminova. Výnosy spoločnosti v roku 2015 predstavovali približne 3,3 miliardy USD. FMC zamestnáva zhruba 6 000 zamestnancov na celom svete vo svojich troch hlavných segmentoch: FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition a FMC Lithium. Viac informácií nájdete na: www.FMC.com.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down