04.12.2018 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ocenené novinky na veľtrhu EuroTier 2018

Odborný veľtrh EuroTier je dôležitou platformou pre prezentáciu noviniek v živočíšnej výrobe. Ide o celosvetovo uznávaný veľtrh pre odborníkov v chove hospodárskych zvierat, ktorý sa konal 13. - 16. novembra v nemeckom Hannoveri.

Veľtrh EuroTier navštívilo 155-tisíc návštevníkov. Celkom 2 597 vystavovateľov zo 63 krajín predstavilo svoje produkty a inovácie pre poľnohospodársku prax. Zvláštnou témou bolo digitálne riešenie chovov hospodárskych zvierat, založené na elektronike, správe údajov a inováciách v oblasti chovu, kŕmenia a genetiky. Stanovili sa nové trendy pre efektívnu produkciu a dobré životné podmienky zvierat. Zvláštna pozornosť bola venovaná digitalizácii fariem. Technický program bol organizovaný spoločnosťou DLG a partnermi z oblasti poľnohospodárstva, vedy a poradenstva.
Obzvlášť významnou sa stala expozícia firiem s produktmi krmív a výrobkami pre zdravie zvierat s približne 750 vystavovateľmi. Nedávna suchá klíma v mnohých európskych krajinách viedla k tomu, že poľnohospodári hľadajú zdroje krmiva v iných oblastiach alternatívnych krmív. EuroTier 2018 predstavil inovatívne riešenia a praktické koncepcie v chove dojeného a mäsového dobytka, ošípaných a hydiny, ktoré úzko súvisia s potrebami spotrebiteľov. K ideálnym príkladom takých riešení patrí 26 víťazov súťaže Innovation Award. Prvýkrát v tomto roku získali dve z nich ďalšie ocenenia Welfare Award. Ďalší veľtrh EuroTier sa bude konať 17. - 20. novembra 2020.

Z viac než 250 prihlásených noviniek vyznamenala nezávislá odborná komisia jednu novinku zlatou medailou a 21 nových produktov striebornou medailou. Všetky ocenené novinky vám postupne predstavíme.

Viac sa dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 49.

 

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down