16.07.2019 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V hlavných úlohách kombajn a postrekovač

Do Dvorov nad Žitavou priniesol značnú časť svojho portfólia predstaviť i ďalší významný hráč na trhu s poľnohospodárskou technikou, spoločnosť AGRI CS Slovakia. Tradičnú červené farbu tentoraz dopĺňala technika značky AMAZONE, ale i rakúske traktory Steyr.

Keďže sa blížil čas žatvy, spoločnosť sa rozhodla pre prezentáciu obilného kombajnu CASE IH AXIAL-FLOW nového radu 250. Obilný kombajn CASE IH AXIAL-FLOW 8250 je vybavený systémom AFS Harvest Command, ktorý doplnil osvedčené systémy z minulých generácií kombajnov. Prednosťou tohto kombajnu je šetrnosť výmlatu, ktorá by mala byť podľa výrobcu s poškodením zrna na úrovni 0,5 %. CASE IH vybavil výrobca novou zrnovou kamerou pre snímanie poškodenia zrna a šestnástimi tlakovými snímačmi a vzhľadom na svoju výkonnosť je vybavený skutočne objemným zásobníkom na zrno s kapacitou 14 448 l. „Tesne pred výstavou sme odovzdávali jeden z prvých modelov 8250 v Seliciach. S týmto obilným kombajnom plánujeme tento rok na Slovensku niekoľko ukážok, takzvanú demotour. Záujemcovia teda budú mať možnosť vidieť tento kombajn priamo v akcii a presvedčiť sa o jeho kvalitách,“ uviedla Ing. Zuzana Vargová, marketingová špecialistka spoločnosti AGRI CS Slovakia.

Kombináciu diskového podmietača a radličkového kypriča AMAZONE CEUS, predviedla spoločnosť pri spoločnom predvádzaní techniky. AMAZONE CEUS je náradie vhodné pre podmietanie, základnú prípravu pôdy, ale i zapracovanie pozberových zvyškov. Na náradí sú vpredu umiestnené dve diskové sekcie, za ktorými nasledujú sekcie s radličkami, zarovnávacia disková sekcia a valec. Predné disky majú priemer 540 mm, ktoré dokážu pracovať v hĺbke 5 – 14 cm. Radličky sú schopné pracovať v hĺbke až 30 cm. Veľkou výhodou tohto stroja je, že si obsluha môže vybrať, či bude pracovať s diskovou, alebo radličkovou sekciou samostatne, alebo ich zapojí do spracovania pôdy súčasne. K dispozícii je taktiež desiatka rôznych typov valcov, určených pre rôzne pôdne podmienky.

Pre výnimočných farmárov

Okrem známych červených traktorov, ktorým kraľovali modely, ako napríklad QUADTRAC a MAGNUM sa tu mihli i traktory iných farieb. „Zákazníkom by sme chceli bližšie predstaviť aj traktory značky STEYR. Pre túto značku traktorov máme na Slovensku výhradné zastúpenie. STEYR je traktorom, ktorý sa odlišuje od ostatných a preto je voľbou výnimočných zákazníkov. Už v základe dostane zákazník traktor, ktorý je lepšie vybavený, ako je tomu u konkurencie,“ uviedla Ing. Vargová. Vystavený traktor STEYR 4120 je viacúčelovým traktorom. Traktory tohto radu sú vybavené štvorvalcovými motormi s objemom 3,4 l a vstrekovaním paliva Common Rail. Maximálneho výkonu dosahujú pri 1 900 ot/min. PowerShiftová prevodovka s 32 rýchlosťami vpred a taktiež aj vzad disponuje aj možnosťou automatického radenia pri nastavených otáčkach a plne automatický režim, ktorý je využiteľný najmä v doprave.

Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down