09.04.2020 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slováci prichádzajú na chuť tradičným mäsovým výrobkom bez konzervantov

Malí prvovýrobcovia musia vyrábať potraviny aj v čase núdze, obyvateľov nemôžu nechať bez potravín. Podľa mäsiara Pavla Jankoviča to nie je jednoduché, dopyt po mäse sa v predveľkonočnom čase zvyšuje.

„Ľudia vyhľadávajú najmä údené mäsá, aby zachovali tradície na sviatočnom veľkonočnom stole, najmä údené mäso so zemiakovým šalátom. Snažíme sa tieto výrobky vyrábať tak, aby boli v dostatočnom množstve,“ priblížil majiteľ púchovskej spoločnosti Púchovský gazda.
Ako dodal, výrobky vyrábajú tradičným spôsobom ako v minulosti, bez konzervantov, bez chemických látok, bez pridávania emulgátorov a iných zlepšujúcich prípravkov.
„Je to dosť náročný proces, pretože tu treba zodpovedne dodržiavať technológiu tak, aby finálny výrobok spĺňal všetky požiadavky kvalitného výrobku. Receptúry a technologické postupy sme si zaviedli sami, pretože náš spôsob tradičnej výroby mäsových výrobkov je odlišný od veľkokapacitných výrobcov,“ zdôraznil Jankovič.
Rozbehnúť tradičnú výrobu mäsa bolo podľa neho náročné, neprodukujú také množstvo výrobkov ako veľkovýrobcovia. Napriek tomu zákazníci čoraz častejšie vyhľadávajú ich výrobky a kupujú si ich vo väčšom a väčšom množstve a vyhľadávajú ich aj zákazníci z Českej republiky.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Prehľad ochrany osobných údajov

Prehľad ochrany osobných údajov Tento web používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť tú najlepšiu možnú používateľskú skúsenosť. Informácie o súboroch cookie sa ukladajú vo vašom prehliadači a plnia funkcie, ako je rozpoznanie vás, keď sa vrátite na našu webovú stránku, a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webu sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.