07.09.2020 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agrorezort považuje pozemkové úpravy za jednu zo svojich priorít

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR pod vedením ministra Jána Mičovského (OĽANO) považuje pozemkové úpravy za jednu z priorít agrorezortu. Uviedla to pre TASR Anežka Hrdá, hovorkyňa MPRV SR v reakcii na tlačovú besedu Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR.

"Z tohto dôvodu, aj bez vonkajších podnetov, pracujeme na príprave možností čerpania prostriedkov z plánu obnovy Next Generation EÚ práve na projekty pozemkových úprav a na realizáciu spoločných zariadení a opatrení," spresnila Hrdá.
Predstavitelia AZZZ SR, Zamestnávateľského zväzu geodézie a kartografie, Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa na spoločnej tlačovej konferencii zhodli, že prostriedky z EÚ na obnovu hospodárstva je potrebné použiť aj na komplexnú pozemkovú reformu, ktorej výsledkom by mali byť usporiadanie pozemkového vlastníctva v SR a zásadná zmena spôsobu evidovania nehnuteľností.
"Chceme predostrieť myšlienku, že prostriedky na obnovu hospodárstva je zmysluplné použiť aj na zmazanie investičného dlhu a administratívnej záťaže v oblasti pozemkového vlastníctva, ktorého usporiadanie, efektívna evidencia a správa je predpokladom pre rozvoj ekonomiky, ochranu prírody a využitie potenciálu, ktorý je skrytý v pôde a v krajine," priblížil Tomáš Malatinský, prezident AZZZ SR.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down