31.08.2017 | 05:08
Autor:
Kategorie:

Predviedla sa technika na práce po žatve

Každé ročné obdobie je niečím špecifické. Kombajny na poliach vystriedali pracovné súpravy za účelom spracovania pôdy, vykonania podmietky, prípadne súpravy, ktoré rovno aj založia nový porast. Mechanizáciu využívanú po žatve predviedla na pozemkoch spoločnosti Poľnohospodár Nové Zámky a.s. pri obci Bánov spoločnosť HRIADEĽ, spol. s r.o. zastupujúca niekoľko svetových značiek poľnohospodárskej techniky.

Dlhoročný partner a spoluorganizátor Dňa poľa

Ako ťažné prostriedky sa predviedli traktory Fendt agregované poväčšine so závesným náradím HORSCH, v jednom prípade s kypričom značky Framest. Deň poľa zameraný na práce po žatve zorganizovaný na pozemkoch

Poľnohospodár Nové Zámky a.s. nebol vôbec náhodný, keďže tento podnik bol prvým, ktorý sa pred rokmi rozhodol pre traktory Fendt. „Spoločnosť Poľnohospodár Nové Zámky a.s. má široký záber poľnohospodárskych činností. Máme rastlinnú výrobu, živočíšnu výrobu a špeciálnu rastlinnú výrobu. V rastlinnej výrobe pestujeme tradičné plodiny ako je pšenica, pšenica tvrdá, raž, kukurica, jačmeň, slnečnica, repka, ale venujeme sa aj cukrovej repe, a tento rok sme začali s pestovaním konope. Venujme sa ďalej výrobe osiva, a to nielen čo sa obilnín týka, ale taktiež kukurice. V živočíšnej výrobe máme dve strediská, kde je ustajnených celkom dvetisíc kusov zvierat, z čoho je 700 ks dojníc. Výkrm hovädzieho dobytka je v počte zhruba 400 ks. Máme mliekový typ hovädzieho dobytka holsteinsko-frízskeho plemena, s ktorým dosahujeme úžitkovosť 28 l na dojenú kravu. Plánová ročná produkcia je na úrovni 6,2 mil. litrov mlieka. Ďalej je naše zameranie nasmerované aj na špeciálnu rastlinnú výrobu, kde sa nachádza jablkový sad s rozlohou 17 ha, 5 ha-ový slivkový sad a 8 ha-ový broskyňový sad. Z vinice z celkovej výmery 8,5 ha sa snažíme vyrábať vlastné víno,“ uviedol v úvodnom príhovore Ing. Marek Šimunek, predseda predstavenstva Poľnohospodár Nové Zámky a.s. a pokračuje.

Viac v RN č. 35

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down