02.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ovenálie: tradícia veľkého ovčiarskeho sviatku pokračuje

Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku - družstvo organizuje 12. júna (v nedeľu) v poradí 13. ročník celoslovenských ovčiarskych slávností - Ovenálie 2022.

Ovenálie sa uskutočnia v prekrásnom prostredí amfiteátra vo Východnej. Konať sa budú pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. Spoluorganizátorom je obec Východná.
Začiatok je naplánovaný o 9:30 hod. a oficiálne otvorenie o 10:00 hod. Počas dňa vystúpia folklórne súbory z Liptova a iných regiónov Slovenska. Návštevníci budú mať možnosť vidieť ukážky výroby syra, bryndze, ukážky pasenia a strihania oviec i spracovania vlny. 
Nebudú chýbať XIII. majstrovstvá SR v ťahaní syrovej-korbáčikovej nite, súťaž v kvalite ovčích a kozích syrov o Majstra syrára, súťaž o najkrajšiu syrovú tortu, súťaž vo varení gulášu. A ovčiarska tombola ponúkne hlavnú cenu - jahňacinu na celý rok.
Ovčiarsky gazdovský dvor bude návštevníkom ponúkať špeciality z ovčieho mlieka a mäsa. Súčasťou podujatia bude aj výstava drobnochovu králikov, holubov, hydiny. Pre záujemcov o remeselné výrobky súvisiace s chovom oviec a kôz budú k dispozícii predajcovia takýchto produktov.
Srdečne pozývame všetkých na strávenie príjemného dňa v tradičnom ovčiarskom duchu, ktorý je pre Slovensko taký príznačný. 

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down