19.02.2024 | 05:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do protestu v Trenčíne sa zapojilo 20 malých farmárov z Trenčianskeho kraja

Do pondelkového protestu farmárov sa v Trenčíne zapojilo 20 malých farmárov so svojimi traktormi.

Cieľom protestu je poukázať na problémy malých farmárov. Informoval o tom farmár z Čachtíc a koordinátor protestu Peter Sučanský.
        "Chceme poukázať na to, že sme tu aj my. Že tu nie sú iba veľkí poľnohospodári, ktorí budú štrajkovať vo štvrtok a ktorí nás nechcú do štrajku. Toto je štrajk malých farmárov, vo štvrtok to bude štrajk miliardárov," zdôraznil Sučanský.
        Najväčším problémom malých farmárov je nevyplatenie dotácií z Európskej únie, poukazujú tiež na nemožnosť prístupu k štátnej pôde. Chceli by podľa neho dostať šancu zúčastniť sa verejnej súťaže o pôdu neznámych vlastníkov.
        Protestujúci farmári z rôznych častí Trenčianskeho kraja odštartovali svoju jazdu v trenčianskej časti Nozdrkovce, pokračovali po novom cestnom moste a Inoveckú a Soblahovskú ulicu na Námestie sv. Anny pred budovu Poľnohospodárskej platobnej agentúry. Trasu absolvovali dvakrát. Polícia ešte pred protestom upozornila vodičov na možnosť zdržania v doprave.
        Protest farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov sa na väčšine územia Slovenska uskutoční v pondelok napoludnie pred sídlami Pôdohospodárskej platobnej agentúry. K protestnej aktivite, ktorú vyhlásilo Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov, sa pridáva Združenie mladých farmárov na Slovensku - ASYF, Iniciatíva poľnohospodárov, Spolok farmárov Slovenska a Združenie vlastníkov pôdy a rodinných fariem Slovenska.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down