Prihláste sa do súťaže o Európsku cenu za ekologické produkty!

Predkladanie prihlášok do 3. ročníka ocenení EÚ za ekologické produkty bolo spustené 4. marca a je otvorené do 12. mája 2024.

Ceny EÚ za ekologické produkty oceňujú rôzne subjekty v rámci ekologického hodnotového reťazca, ktoré vytvorili inovatívne, udržateľné a inšpiratívne projekty, ktoré priniesli skutočnú pridanú hodnotu pre výrobu a spotrebu biopotravín. Slávnostné odovzdávanie cien je naplánované na 23. septembra 2024, čo je Deň ekologického poľnohospodárstva EÚ.

Ceny EÚ za ekologické produkty organizujú spoločne Európska komisia, Európsky hospodársky a sociálny výbor, Európsky výbor regiónu, COPA-COGECA a IFOAM Organics Europe so zapojením Európskeho parlamentu a Rady do hodnotiteľskej poroty, ktorá udelí osem ocenení v siedmich kategóriách:

Najlepší ekologický farmár (ženy a muži)

Najlepší ekologický región

Najlepšie organické mesto

Najlepšia organická „bio štvrť“

Najlepší malý alebo stredný podnik na spracovanie biopotravín

Najlepší predajca biopotravín

Najlepšia ekologická reštaurácia / jedlo

Prihlásiť sa môže ktorýkoľvek subjekt alebo inštitúcia v rámci EÚ v rámci ekologického hodnotového reťazca so zaujímavým projektom, ktorý prispieva k väčšej cenovej dostupnosti a/alebo prístupnosti ekologických produktov v EÚ. Nepatria sem len ekologickí farmári, biookresy či podniky v biopotravinovom reťazci s jedinečným prístupom, ale aj mestá či regióny, ktoré podávajú biopokrmy pacientom či žiakom alebo inak propagujú ekologickú výrobu.

Prihlášky je možné predkladať vo všetkých úradných jazykoch EÚ prostredníctvom online formulára do 12. mája 2024. Oprávnené prihlášky posúdi porota EU Organic Awards na základe kritérií excelentnosti, inovácie, udržateľnosti a možnosti zopakovať projekt inde v EÚ. Víťazi prispejú k väčšiemu povedomiu verejnosti o ekologickej výrobe v EÚ.

Link na prihlasovanie: https://agriculture.ec.europa.eu/farming/organic-farming/organic-action-plan/eu-organic-awards_en#categories-and-awards.

Viac sa dočítate v Roľníckych novinách č. 11/2024

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down