30.09.2024 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agrofilm predstavuje témy z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva

Témy z oblasti potravinárstva, poľnohospodárstva, lesníctva, vedy, výskumu a trvalo udržateľného hospodárenie prostredníctvom filmových projekcií prináša Medzinárodný filmový festival Agrofilm.

Jubilejný 40. ročník sa začal v pondelok a potrvá do soboty 5. októbra, informoval organizátor festivalu, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum (NPPC) v Lužiankach v okrese Nitra.
        Filmári prihlásili na festival 82 filmov zo 17 krajín. Rezonujú témy ochrany zdrojov a trvalo udržateľného prístupu k hospodáreniu, ale aj osobnej spotreby a zodpovednosti. Diváci môžu sledovať filmy aj prostredníctvom online premietania. Dokumenty budú premietané na 11 premietacích miestach naprieč Slovenskom vrátane akademickej pôdy na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Technickej univerzite vo Zvolene a Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach.
        Súčasťou Agrofilmu je diskusné fórum na tému Pôda - naša živiteľka, na ktorom budú diskutovať vedeckí pracovníci, odborní pedagógovia a farmári z praxe. Diskusia bude spojená s premietaním tematických reportáží. Chýbať nebude ani výstava diel výtvarníkov Lucie Huňady Kubalovej a Jána Huňadyho v priestoroch NPPC, ktorá potrvá do 14. novembra.
        Medzinárodná porota Agrofilmu si už pozrela a ohodnotila spolu 44 vybraných súťažných filmov. Porotcovia udelili spolu 14 cien. Ocenenia budú zverejnené v piatok 4. októbra.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down