29.11.2013 | 09:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zmeny registra pôdy LPIS počas roka 2013

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) na svojej internetovej stránke uviedla, že Výskumný ústav pôdoznalectva a ochrany pôdy počas tohto roku aktualizoval mnohé diely LPIS. V dôsledku toho došlo k zmenšenie výmery niektorých dielov, a to z dôvodu stavebnej činnosti či nedostatočného obhospodarovania plôch, najmä trvalých trávnych porastov.

Ako ďalej PPA uviedla, na základe novších ortofotomáp sa z výmery dielov vyňali výmery neoprávnených prvkov ako sú budovy, cesty, náletové dreviny, prípadne rozširujúce sa okrajové časti lesa. Uvedené vyňatia sa vykonávajú na základe postupov prijatých po zisteniach auditu Európskej komisie.

Detailné informácie o zmene hraníc je možné získať na internetovej stránke www.podnemapy.sk, kde je možné zároveň zobraziť hranice dielov platné pre rok 2013 k 4.3.2013 (vyznačené červenou farbou) zároveň s aktuálnymi hranicami dielov pre rok 2013 (vyznačené žltou farbou).

Tieto zmeny spôsobili aj zníženie výmer na agroenvironmentálne opatrenia (napríklad biotopy). Prakticky to znamená, že z dôvodu nedostatočného obhospodarovania došlo k zníženiu výmery biotopu a dôsledkom je porušenie záväzku. (PPA)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down