V areáli bratislavskej Inchebe sa vo štvrtok 30. januára začal 21. ročník medzinárodného veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Na veľtrhu sa prezentuje 369 vystavovateľov z dvanástich krajín.
Ako na slávnostnom otvorení veľtrhu uviedol Alexander Rozin, predseda predstavenstva a.s. Incheba, veľtrh Danubius Gastro si za vyše dve desaťročia svojej existencie vybudoval silné meno. „O jeho pozícii svedčí aj to, že v porovnaní s minulým rokom sa podujatie podarilo rozšíriť a tento rok je veľtrh najväčší za ostatných päť rokov. V počte expozícií už tradične vedie Slovensko, nasledované Českou republikou,“ pripomenul.
Veľtrh sa už tradične koná pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré na slávnostnom zahájení zastupovala štátna tajomníčka Magdaléna Lacko – Bartošová. Podľa nej je tento veľtrh vítanou príležitosťou ako upriamiť pozornosť verejnosti na domáce potravinárske výrobky, na ich kvalitu či tradičné chute. „Práve záujem spotrebiteľov o slovenské potraviny je základným predpokladom k tomu, aby sme dokázali zvýšiť podiel domácich potravín na pultoch obchodov,“ zdôraznila.
Veľtrhu Danubius Gastro, rovnako ako aj veľtrh Cestovného ruchu ITF Slavakiatour a špecializované výstavy Poľovníctvo a oddych, Exposhop a Gastropack potrvajú v bratislavskej Inchebe až do nedele, 2. februára.