19.02.2014 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozličné chute, vône a farbivá v krmivách

Právnym podkladom pre povoľovanie, výrobu, uvádzanie do obehu, spracovanie a používanie kŕmnych aditív je Nariadenie 1831/2003 Európskeho Parlamentu a Rady o doplnkových látkach pre použitie vo výžive zvierat.

Doplnkové látky sú podľa tohto nariadenia definované takto: „Látky, mikroorganizmy alebo prípravky, iné než kŕmne suroviny a premixy, ktoré sa zámerne pridávajú do krmiva alebo vody, aby splnili najmä niektoré z nasledujúcich funkcií: musia mať priaznivý vplyv na vlastnosti krmiva, pozitívny vplyv na vlastnosti živočíšnych produktov, pozitívny vplyv na zafarbenie okrasných rýb a vtákov, uspokojovať potreby zvierat týkajúce sa výživy, mať priaznivý vplyv na dôsledky živočíšnej výroby pre životné prostredie, mať priaznivý vplyv na živočíšnu produkciu, úžitkovosť alebo dobré životné podmienky zvierat, najmä pôsobením na flóru tráviaceho traktu alebo trávenie krmiva alebo mať kokcidiostatický či histomoniostatický účinok.“
Viac sa o tejto problematike dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 8.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down