09.06.2014 | 04:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hľadá sa Miss kompost 2014

Do 4. ročníka súťaže s názvom Miss Kompost sa môže po roku opätovne zapojiť široká verejnosť zo Slovenska. Jej cieľom je propagácia kompostovania ako súčasti modernej domácnosti a dobrej záhradkárskej praxe.

KOŠICE. Každý, kto sa chce do súťaže zapojiť, by mal do 5. septembra tohto roka zaslať jej organizátorom na adresu: Priatelia Zeme – SPZ, P.O. BOX H-39, 040 01 Košice, alebo na email - miss.kompost@priateliazeme.sk, tri fotografie svojho kompostoviska s jeho stručným opisom.
      "Kandidát na titul miss v ňom uvedie miery svojho kompostoviska či kompostéru, a to výšku, šírku, dĺžku, prípadne iný relevantný rozmer, ďalej suroviny, na ktorých si kompost pochutnáva, alebo ďalšie informácie z výroby a použitia kompostu. Môže tiež pripojiť zaujímavú alebo humornú udalosť, ktorá sa mu pri kompostovaní prihodila," informoval Marián Valentovič zo združenia Priatelia Zeme.
      Každý zo súťažiacich by si mal zároveň odložiť približne trojkilové vrecúško svojho kompostu, ktorého kvalita môže mať vplyv na konečné umiestnenie v súťaži určenej jednotlivcom či súkromným osobám kompostujúcim pre vlastnú potrebu.
      Zo všetkých prihlásených kandidátov vyberie odborná porota päť najlepších, ktorí postúpia do finále. Od každého z nich si následne vyžiada odložené vrecúško kompostu. Ich kvalitu bude môcť opätovne porovnávať okrem odbornej aj laická verejnosť, a to na Biojarmoku, ktorý sa uskutoční 26. septembra v Trenčíne. "Na tejto akcii budú prezentované fotografie a príbehy zaslané finalistami. Každý z nich získa hodnotné vecné ceny," uzavrel Valentovič.
      "Táto súťaž je dôkazom toho, že kompostovanie môže byť aj estetické a veselé," konštatovala Klaudia Medalová z Centra environmentálnych aktivít. Pridať sa podľa jej slov k prírodným záhradníkom a ekologickým pestovateľom, ktorí kompostujú či pestujú zdravé a "šťastné" rastliny bez syntetických hnojív, nie je nikdy neskoro.
(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down