13.08.2014 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pre škody z ruského embarga sa zatiaľ agrorezortu žiadne firmy neozvali

Pre škody vzniknuté v súvislosti s embargom na dovoz agrokomodít do Ruska sa zatiaľ Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR zatiaľ firmy neozvali. "Zatiaľ sa nám žiadne firmy neozvali, ani telefonicky a ani mailom," priblížila dnes pre TASR hovorkyňa agrorezortu Radka Kulaviaková.

Na nahlasovanie prípadných škôd z embarga vyzval 8. augusta šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD). "MPRV v súčasnosti mapuje situáciu ohľadom ekonomických dôsledkov podnikateľských subjektov zo straty exportného trhu do Ruskej federácie," spresnila ďalej hovorkyňa.
Úroveň kompenzačných opatrení sa podľa jej slov bude odvíjať v prvom rade od opatrení, ktoré prijme Európska únia. "Prvé zasadnutie expertov sa bude konať 14. augusta 2014, kde sa predpokladá diskusia o podporných riešeniach v rámci Spoločnej organizácie trhu, akými sú intervenčné mechanizmy, stiahnutie úrody, podpora skladovania, vývozné náhrady a podobne. O riešení na národnej úrovni môžeme rozhodnúť potom, ako bude k dispozícii analýza dopadov na podnikateľský sektor a budú známe postoje a opatrenia EÚ," dodala.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down