19.02.2015 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pivovary Topvar budujú na Slovensku novú nápojovú kategóriu cideru: Na trh vstupuje Kingswood

Portfólio Pivovarov Topvar sa rozširuje o novú nápojovú kategóriu. Už od februára prinášajú slovenským spotrebiteľom cider Kingswood s ambíciou vybudovať segment cideru tak, aby dosiahol úspech ako v okolitých krajinách. Kingswood je nový osviežujúci alkoholický nápoj vyrobený zo starostlivo triedených sadových jabĺk, s vynikajúcou harmóniou sladkých a suchých tónov a neobsahuje žiadne umelé arómy, farbivá ani sladidlá. V maloobchodnej sieti sa predáva vo fľaši s objemom 0,4 litra a od marca bude v predajnom kanáli HoReCa dostupný aj v čapovanej podobe.

Pivovary Topvar pokračujú pri otváraní slovenského trhu svetovým trendom. Takým sa javí fakt, že kategória ciderov je jednou z najrýchlejšie rastúcich kategórií nápojov. Portfólio spoločnosti už od februára rozšíri cider Kingswood. "Cider má potenciál urobiť na trhu veľký posun, keďže spotrebitelia bažia po rôznorodosti a inováciách. Kingswood sme po prvý raz uviedli na českom trhu a  dosiahol vynikajúce výsledky. Je našou najúspešnejšou novinkou v  histórii mimo pivného portfólia. Kingswood otvoril v Českej republike trh ciderov, ktorý spal niekoľko rokov. Kingswood pomohol rastu kategórie o 600 % a stal sa suverénnou jednotkou spotrebiteľov na českom trhu a očakávame rovnaké výsledky aj na slovenskom trhu," uviedol Grant McKenzie, marketingový riaditeľ Pivovarov Topvar.  Chuťový profil cideru Kingswood bol vytvorený na mieru Cider Kingswood (4,5 % alkoholu) vychádza síce z britskej tradície jablčných ciderov, ale jeho chuť bola vytvorená podľa chuťových preferencií spotrebiteľov v strednej Európe. "Chceli sme vytvoriť autentickú jablkovú chuť, ktorá je jedinečná a vytvorená na mieru pre českého a  slovenského spotrebiteľa," vysvetľuje Grant McKenzie. Správnu chuť Kingswoodu ladili degustátori niekoľko mesiacov. Miešali rôzne kombinácie odrôd jabĺk a vyskúšali ich pritom viac ako dvadsať variantov. Výsledná chuť nápoja je príjemne sýta a skutočne jablková – ani príliš suchá alebo naopak sladká a najlepšie vynikne pri servírovaní na ľade. Jablká pre Kingswood sa zbierajú iba v ovocných sadoch, aby bol ich pôvod presne známy. Musia byť dozreté, preto sa nechávajú zo stromov padnúť samovoľne, zásadne sa netrhajú. Tajomstvo receptúry spočíva v  starostlivom výbere konkrétnych jablčných odrôd a ich vzájomnom pomere. Vďaka svojmu zloženiu si ho môžu vychutnať aj vegetariáni a keďže neobsahuje lepok, aj celiatici.
Polovica spotrebiteľov, ktorí obľubujú cider, nepije pivo "Kategória ciderov je jednou z najrýchlejšie rastúcich alkoholických nápojových kategórií na vyspelých pivných trhoch a nápojový trh uvedením cideru získava nový impulz pre svoj rozvoj. Prináša totiž nové príležitosti, pri ktorých sa konzumuje a má potenciál osloviť tých, ktorí nie sú pravidelnými konzumentmi piva a uprednostňujú iné alkoholické nápoje," uviedol Grant McKenzie. Cider Kingswood je vhodný pre ženy aj mužov, ktorí majú radi nové veci a radi sa stretávajú so svojimi priateľmi a známymi. Ich životný štýl je aktívny, no na konci dňa vyhľadávajú chvíľku na oddych, relax a  príjemné posedenie. Prieskumy ukázali, že viac ako 40 % Slovákov nemá svoj jasne vyhradený nápoj pre popoludňajšie alebo večerné posedenie s priateľmi a sú otvorení novým chutiam.  Jedinečná vôňa a chuť Kingswoodu najlepšie vyniknú, keď sa podáva na ľade. Keďže bude dostupný na trhu aj v čapovanej podobe, má dokonca aj svoj vlastný špeciálny pohár, inšpirovaný britskou tradíciou cideru. V  maloobchodnej sieti sa predáva vo fľašiach s objemom 0,4 litra. Dôvodom, prečo bolo zvolené práve takéto množstvo, je fakt, že tento objem zodpovedá servírovanému množstvu čapovaného cideru, aby chutil rovnako kvalitne a osviežujúco pri konzumácii doma, ako v  obľúbenom pube či bare.

Čo je cider?  Cider je osviežujúci, alkoholický nápoj (4 – 6 %), ktorý sa vyrába riadeným kvasením nefiltrovaného jablčného muštu. Je jedným z  najstarších alkoholických nápojov na svete a jeho tradícia má korene vo Veľkej Británii. Cider nie je pivo, ani radler, je menej horký ako pivo, menej sladký ako limonády a menej perlivý ako sýtené vody, aj vďaka čomu si získal priazeň spotrebiteľov po celom svete. Ročne sa ho vo svete vypije viac ako 20 miliónov hl.
(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down