21.04.2015 | 02:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ošípané a bravčovina: lepšie ako ich povesť

Kvalita potravín a problematika výživy je široko analyzovaným problémom a bežný konzument sa v ňom mnohokrát vie len ťažko zorientovať.

Spotrebiteľ má spravidla svoje priority a zvažuje, čo si môže finančne dovoliť, mnoho pozornosti venuje reklame, tzv. akciám a nerieši, čo všetko sa udialo s mäsom pri transporte, spracovaní na výrobky, nerieši prítomnosť prídavných či technologicky pomocných látok.
Prídavné a technologicky pomocné látky sú legálne, aby sa zlepšili vlastnosti potravín vnímané v ústach a aby potraviny dlhšie vydržali. Spotrebiteľ to hodnotí pozitívne aj z pohodlnosti, často nakupuje v supermarketoch do zásoby, aby v chladničke a mrazničke dlhšie vydržali.


Celý článok si môžete prečítať v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 17.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down