04.05.2015 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obchod má veľmi málo informácií o dohode TTIP

Obchod nemá veľa informácií o Dohode o transatlantickom partnerstve v oblasti obchodu a investícií (TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership) medzi EÚ a USA. "Máme veľmi málo informácií o tejto dohode, lebo sa tieto informácie taja. Je teda veľmi ťažko sa k tomu vyjadrovať, keď je nedostatok informácií," uviedol pre TASR prezident Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) SR Pavol Konštiak.

"My obchodníci sme proti hraniciam. Tak ako sme do Európskej únie chceli ísť, pretože sa otvorili hranice, umožnil sa pohyb tovaru, služieb, kapitálu a pracovnej sily. Pokiaľ bude dohoda TTIP správne urobená, teda tak, že budú odstránené rozdiely medzi výrobou, v oblasti hygieny, veterinárnej starostlivosti, v oblasti používania GMO (geneticky modifikovaných organizmov, pozn. TASR), teda pokiaľ toto všetko bude zadefinované, tak my sa dohode nebránime. Z pohľadu obchodu my sme kozmopoliti," zdôraznil.
ZOCR SR je neziskovou, nepolitickou, verejnoprospešne a profesijne zameranou reprezentáciou zamestnávateľov a podnikateľov, pôsobiacich v odvetví obchodu a cestovného ruchu. Svojimi aktivitami reprezentuje záujmy podnikateľskej sféry pri obehu tovaru na vnútornom trhu, vývoze a dovoze a službách spojených s cestovným ruchom.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down