13.05.2015 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Špičkové technológie pomáhajú na poliach

Nové technológie sa veľmi rýchlo udomácňujú aj v poľnohospodárstve. Práve tu dokážu poskytovať služby, ktoré šetria financie, prácu, aj životné prostredie.

Prístroje využívajúce najnovšie technologické novinky v poľnohospodárstve predstavovala na výstave Agrosalón spoločnosť Geotech, ktorá je autorizovaným distribútorom svetoznámej značky vysokej kvality a bohatej histórie – firmy Leica.

GPS/GNSS satelitné technológie na určovanie polohy sú pre poľnohospodárov využiteľné pri mnohých prácach. Navádzacie systémy používajú poľnohospodári na to, aby stroj pri postrekovaní, hnojení, či siatí chodil po poli po riadkoch v presných rozostupoch, nevynechával alebo nezdvojoval postrek. Firma Leica ponúka niekoľko modelov. Základný najpredávanejší a cenovo dostupný je Leica mojoMINI  a pre náročnejších, ktorí vyžadujú vyššiu presnosť navigácie pri siatí je Leica mojo3D, s viacerými možnosťami rozšírenia, ktoré umožňujú používateľom jedinečným spôsobom prispôsobiť systém svojim individuálnym potrebám. Tieto navigácie využívajú GPS technológie a montujú sa do kabín poľnohospodárskych strojov.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Roľníckych novín

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down