17.07.2015 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prevládalo radlicové spracovanie

Výrobný program značky Vogel&Noot pozostáva zo širokého spektra závesného náradia na spracovanie pôdy pre rôzne pracovné hĺbky a zo sortimentu niekoľkých modelov sejačiek na výsev hustosiatych plodín, doplnených o mulčovače. Na štvrtom ročníku Celoslovenských dní poľa bola však expozícia techniky Vogel&Noot zameraná výhradne na spracovanie pôdy a mulčovanie.

Cieľom každého producenta poľnohospodárskej mechanizácie je produkovať stroje, ktoré budú premyslené a svojou funkčnosťou potvrdzovať zámer, s ktorým boli vytvorené. Závesné náradie spoločnosti Vogel&Noot vsadilo na jednoduchosť a robustnosť konštrukcie, s cieľom zabezpečiť nižšie opotrebenie a dlhšiu životnosť stroja.

Kultivátor s osemmetrovým záberom

V triede kultivátorov značky Vogel&Noot vystupuje ako pomerne nový stroj model TerraMaxx, ktorý sa radí k triede univerzálnych kultivátorov. Je schopný pracovať aj na strnisku v rámci pozberového spracovania pôdy, avšak jeho primárnou funkciou je príprava pôdy pred sejbou a vytvorenie optimálneho osivového lôžka. Pôda je spracovávaná tromi sekciami, pričom každá z nich vykonáva iný úkon. Hydraulicky nastavovaný sklon delenej smykovej lišty zrovnáva hrebenitosť pôdy po orbe a pri podmietke rozprestiera pozberové zvyšky. Na stĺpiku z listových pružín sú v štyroch radoch rozmiestnené pracovné radličky vytvárajúce nakyprený pôdny profil pred sejbou. 49 radlíc je na štyroch nosníkoch s profilom 80x80 mm, vo vzdialenosti  60/65/60 cm za sebou, rozmiestnených na ráme stroja, pričom na každých  15,5 cm záberu stroja pripadá jedna radlička.

Celý článok v RN č. 30

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down