Moča 16. februára (TASR) - Spoločnosť Dufrex, s. r. o., pripravuje modernizáciu svojich prevádzok v Moči v okrese Komárno. Cieľom je posilnenie konkurencieschopnosti obstaraním novej inovatívnej technológie. Ide o technológiu riadenej fermentácie bieleho vína, ktorou dôjde k zmene výrobného procesu, uviedla firma v projekte predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie EIA.
Firma od modernizácie prevádzok, ktorú plánuje zrealizovať v tomto roku, očakáva zefektívnenie a skvalitnenie výrobného procesu so zvýšenou pridanou hodnotou výrobkov.
Spoločnosť Dufrex sa zaoberá pestovaním hrozna a jeho spracovaním na víno od roku 1997. Momentálne pestuje hrozno na výmere 257,49 hektára. Vinárstvo pestuje tradičné aj svetové odrody. V rámci výroby vína predpokladá spotrebu ovocia na úrovni zhruba 1.250.000 ton, z ktorého plánuje vyrobiť milión kubických metrov vína. Navrhovateľ má vinohrady v Nitrianskej a v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, jeho vína majú chránené označenie pôvodu.