07.06.2013 | 01:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovácie sú kľúčom k potravinovej bezpečnosti

Zvýšenie produktivity práce v poľnohospodárskych podnikoch vďaka novým technológiám je kľúčom k odvráteniu budúcej potravinovej krízy. Uviedla to komisárka EÚ pre výskum a inovácie Máire Geoghegan-Quinn.

Ako ďalej povedala, značné finančné prostriedky by sa mali zamerať na inovácie poľnohospodárskej produkcie v EÚ, a to prostredníctvom programu Horizont 2020. „Konkurencieschopnosť poľnohospodárstva a potravinárstva bude rozhodujúca nielen pre zabezpečenie potravinovej bezpečnosti EÚ, ale prispieva aj k zabezpečeniu dostatočného množstva potravín pre rastúcu globálnu populáciu," konštatovala komisárka.
Komisia sa podľa nej snaží zdvojnásobiť predchádzajúcu prideľovanie prostriedkov EÚ pre poľnohospodársky výskum. Jimmy Burke z univerzity College Dublin zasa zdôraznil, že "budeme musieť využiť všetky nástroje, ktoré máme k dispozícii, ak chceme zvýšiť výnosy poľnohospodárskych plodín na zabezpečenie potravín pre 75 miliónov ľudí, ktorí každý rok pribúdajú na našej planéte."

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down