25.07.2013 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Marcipán môže obsahovať najviac jeden diel práškového cukru

Marcipán je polotuhá cukrovinka vyrábaná najviac z jedného dielu práškového cukru a najmenej z jedného dielu marcipánovej hmoty. Tá obsahuje aspoň 50 % hmotnostných (hm.) parených olúpaných jadier mandlí a najviac 50 % hm. cukru s prídavkom škrobového sirupu alebo invertného cukru. Vyplýva to z požiadaviek zverejnenej Vyhlášky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR o cukrovinkách.

Persipán vyhláška definuje ako polotuhú cukrovinku vyrábanú najviac z jedného dielu práškového cukru a najmenej z jedného dielu persipánovej hmoty, ktorá obsahuje aspoň 50 % hm. odhorčených olúpaných a vysušených jadier marhúľ alebo broskýň a maximálne 50 % hm. cukru s prídavkom škrobového sirupu alebo invertného cukru.
      "Turecký med je cukrovinka vyrábaná zo šľahaného cukrového sirupu s vaječným bielkom bez prídavku alebo s prídavkom suchých škrupinových plodov," spresnil rezort pôdohospodárstva vo vyhláške.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down