Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle SR dosiahla v 1. štvrťroku 2016 úroveň 839 eur. Oproti 1. štvrťroku 2015 to predstavuje nárast o 5,1 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
BRATISLAVA. Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy nastal pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, kde sa priemerná mesačná mzda 1185 eur v 1. štvrťroku tohto roku medziročne zvýšila o 28,2 %. Medziročne poklesla priemerná mesačná mzda vo výrobe hotových krmív o 4,4 % a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 0,8 %.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v 1. štvrťroku 2016 dosiahli zamestnanci v odbore úpravy a spracovania mlieka 932 eur, výrobe hotových krmív 919 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1185 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 1021 eur, výrobe piva a sladu 1458 eur a pri stáčaní prírodnej minerálnej vody a výrobe nealko nápojov 1266 eur.
Najvyššia priemerná mesačná mzda sa v 1. štvrťroku 2016 dosiahla pri výrobe piva a sladu 1458 eur a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov vo výške 629 eur.
(tasr)