06.10.2025 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Počet pracovníkov v potravinárstve v 2. kvartáli stúpol o 4,6 %, na 34.164

        Bratislava 6. októbra (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 2. štvrťroku 2025 pracovalo 34.164 zamestnancov. Oproti tomu istému obdobiu roka 2024 sa ich počet zvýšil o 4,6 %. Uviedla to pre TASR Mária Hvozdíková z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).


        Najväčší skok je podľa nej vo výrobe a konzervovaní hydiny, túto prácu v 2. štvrťroku 2025 robilo oproti minulému roku o 30,8 % viac zamestnancov. Výraznejší nárast v zamestnanosti oproti minulému roku, za spomínané obdobie, sa tiež zaznamenal vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 16,7 %), vo výrobe cestovín (o 9,9 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 9,3 %).
        Naopak najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 2. štvrťroku 2025 podľa Hvozdíkovej nastalo vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 13,4 %).
        Dodala, že v 2. štvrťroku 2025 bola priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle 1539 eur, čo je o 98 eur viac oproti 2. štvrťroku 2024. Medziročne si prilepšili zamestnanci vo výrobe piva a skladu, kde sa priemerná mesačná mzda zvýšila oproti 2. štvrťroku 2024 o 12 %.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Prehľad ochrany osobných údajov

Prehľad ochrany osobných údajov Tento web používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť tú najlepšiu možnú používateľskú skúsenosť. Informácie o súboroch cookie sa ukladajú vo vašom prehliadači a plnia funkcie, ako je rozpoznanie vás, keď sa vrátite na našu webovú stránku, a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webu sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.