Posledným dňom na podávanie žiadostí pre udelenie značky Regionálny produkt Podpoľania je štvrtok 15. januára. V poradí už štvrtú výzvu vyhlásila ešte v decembri 2014 Miestna akčná skupina (MAS) Podpoľanie so sídlom v Detve.
DETVA. "Uchádzať o značku sa môžu napríklad ľudoví remeselníci či výrobcovia tradičných potravín," povedala TASR zástupkyňa MAS Podpoľanie Eva Krnáčová.
Udeľovanie značky je súčasťou projektu spolupráce s názvom Chuť a vôňa regionálnych jedál a špecialít v Poodří a Podpoľaní, ktorú slovenské združenie realizuje spoločne s českou MAS Region Poodří.
Štvrtá výzva nadväzuje na úspešne otvorený proces udeľovania značky Regionálny produkt Podpoľanie, ktorý sa začal pred dvoma rokmi. V rámci troch predošlých výziev MAS Podpoľanie udelila 20 výrobcom certifikát s možnosťou označovať výrobky regionálnou značkou.
(tasr)