Do Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov vstúpilo ďalších šesť podnikov z oblasti pekárstva a cukrárstva s viac ako 300 zamestnancami.
BRATISLAVA. V tlačovej správe to koncom minulého týždňa masmédiám oznámil Milan Lapšanský, predseda Predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC).
Dodal, že zväz tak posilnil svoju pozíciu najväčšieho potravinárskeho zväzu na Slovensku. Členskú základňu tohto zväzu v súčasnosti tvorí 526 subjektov, ktoré pôsobia vo všetkých regiónoch našej krajiny. Podľa slov Milana Lapšanského významný podiel v členskej základni pritom majú rodinné podniky.
„Zatiaľ čo organizovanosť podnikov na Slovensku vo zväzoch a v združeniach klesá, my sme prijali šesť nových členov s viac ako 300 zamestnancami. Celkovo sa tak počet zamestnancov u našich členov dostáva na hranicu 12 500 pracovníkov,“ konštatoval predseda Predstavenstva SZPCC.
Dodal, že organizovanosť považujú v tomto zväze za mimoriadne dôležitú, pretože umožňuje reflektovať požiadavky čo najširšej základne a následne ich „premietať“ smerom k štátu, k úradom i k potravinárskej samospráve.
Novými členmi zväzu sa stali spoločnosť Framipek zo Šenkvíc, rodinná pekáreň založená v roku 1991 so 170 zamestnancami, ktorá okrem pečiva vyrába aj med, džem a kečup.
Z Trstína pribudla rodinná pekáreň Školuda, ktorá je už siedmou generáciou mlynárov a pekárov, a v tomto remesle pôsobí už od roku 1882. Novým členom SZPCC sa stala aj žilinská rodinná pekáreň Valma, ktorá vznikla v roku 2015. Do zväzu vstúpila tiež pekáreň Starvys z Fiľakova, ktorá prevádzkuje aj tri vlastné predajne.
Rady členov v oblasti cukrárstva rozšírila rodinná cukráreň VeVe z Nitry, ktorú založili manželia Veronika a Stanislav Záhorskí. K slovenským výrobcom chleba, pečiva, koláčov a zákuskov sa pridal aj svetový líder vo výrobe droždia, nemecká spoločnosť Lallemand-DHW.
(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.)