31.07.2024 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rodinné firmy majú v pekárenskom sektore významný podiel

Do Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov vstúpilo ďalších šesť podnikov z oblasti pekárstva a cukrárstva s viac ako 300 zamestnancami.

BRATISLAVA. V tlačovej správe to koncom minulého týždňa masmédiám oznámil Milan Lapšanský, predseda Predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC).

Dodal, že zväz tak posilnil svoju pozíciu najväčšieho potravinárskeho zväzu na Slovensku. Členskú základňu tohto zväzu v súčasnosti tvorí 526 subjektov, ktoré pôsobia vo všetkých regiónoch našej krajiny. Podľa slov Milana Lapšanského významný podiel v členskej základni pritom majú rodinné podniky.

„Zatiaľ čo organizovanosť podnikov na Slovensku vo zväzoch a v združeniach klesá, my sme prijali šesť nových členov s viac ako 300 zamestnancami. Celkovo sa tak počet zamestnancov u našich členov dostáva na hranicu 12 500 pracovníkov,“ konštatoval predseda Predstavenstva SZPCC.

Dodal, že organizovanosť považujú v tomto zväze  za mimoriadne dôležitú, pretože umožňuje reflektovať požiadavky čo najširšej základne a následne ich „premietať“ smerom k štátu, k úradom i k potravinárskej samospráve.

Novými členmi zväzu sa stali spoločnosť Framipek zo Šenkvíc, rodinná pekáreň založená v roku 1991 so 170 zamestnancami, ktorá okrem pečiva vyrába aj med, džem a kečup.

Z Trstína pribudla rodinná pekáreň Školuda, ktorá je už siedmou generáciou mlynárov a pekárov, a v tomto remesle pôsobí už od roku 1882. Novým členom SZPCC sa stala aj žilinská rodinná pekáreň Valma, ktorá vznikla v roku 2015. Do zväzu vstúpila tiež pekáreň Starvys z Fiľakova, ktorá prevádzkuje aj tri vlastné predajne.

Rady členov v oblasti cukrárstva rozšírila rodinná cukráreň VeVe z Nitry, ktorú založili manželia Veronika a Stanislav Záhorskí. K slovenským výrobcom chleba, pečiva, koláčov a zákuskov sa pridal aj svetový líder vo výrobe droždia, nemecká spoločnosť Lallemand-DHW.

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down