27.12.2022 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovenskí hydinári hodnotia rok 2022 ako jeden z najnáročnejších

Slovenskí hydinári hodnotia rok 2022 ako jeden z najnáročnejších rokov. Vysoký rast výrobných nákladov v živočíšnej výrobe a potravinárskej výrobe sa počas roka absolútne neodzrkadlil v raste odbytových cien ich výrobkov.

Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
      "Negatívom je aj nízka ponuka práce pre potravinársky priemysel, stále pretrvávajúca nízka sebestačnosť v produkcii slovenských potravín, pretrvávajúci nízky podiel slovenských potravín na pultoch reťazcov či veľmi nízky podiel slovenských potravín v stravovacích zariadeniach," uviedol pri bilancovaní riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
      Poskytnutie vyššej podpory pre potravinárov v rámci investičnej výzvy 4.2 tak v súčasnej turbulentnej dobe podľa neho pomôže zmierniť dosahy krízy. Potravinári si budú môcť pripraviť projekty súvisiace s modernizáciou výroby potravín. Časť projektov sa zameria aj na zníženie energetickej náročnosti pri výrobe potravín.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2023 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down