Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
"Negatívom je aj nízka ponuka práce pre potravinársky priemysel, stále pretrvávajúca nízka sebestačnosť v produkcii slovenských potravín, pretrvávajúci nízky podiel slovenských potravín na pultoch reťazcov či veľmi nízky podiel slovenských potravín v stravovacích zariadeniach," uviedol pri bilancovaní riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
Poskytnutie vyššej podpory pre potravinárov v rámci investičnej výzvy 4.2 tak v súčasnej turbulentnej dobe podľa neho pomôže zmierniť dosahy krízy. Potravinári si budú môcť pripraviť projekty súvisiace s modernizáciou výroby potravín. Časť projektov sa zameria aj na zníženie energetickej náročnosti pri výrobe potravín.
(tasr)