29.05.2018 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Snažia sa o uplatnenie princípov bioekonomiky

Bioprodukty môžu zvyšovať dostupnosť potravín, a v prípade, že sú produkované udržateľným spôsobom, môžu pomôcť aj predchádzať klimatickým zmenám.

BERLÍN. Najmä menším rodinným farmám môže správne fungujúci systém bioekonomiky pomôcť pri prekonávaní závažných globálnych problémov, akými sú hlad, chudoba a klimatické zmeny.

To je hlavný odkaz, ktorý vyplynul z príhovoru Marie Heleny Semedo, zástupkyne generálneho riaditeľa Organizácie Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Prezentovala ho na nedávnom Globálnom bioekonomickom summite, ktorý sa konal v Berlíne.

Maria Helena Semedo ďalej dodala, „udržateľná bioekonomika je najmä o prírode a o ľuďoch, produkujúcich biomasu, ktorí majú vedomosti o udržateľnom využívaní prírodných zdrojov“.

Bioekonomika sa pri produkcii potravín, ale aj nepotravinových produktov, napríklad bioplastov alebo bioliečiv, zameriava na využívanie biomasy namiesto fosílnych surovín.

„Inovácie majú v biosektore kľúčovú úlohu, a preto je potrebné, aby všetky poznatky, nové aj tie tradičné, boli rovnocenne podporované a zdieľané,“ vysvetlila Maria Helena Semedo.

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny)

 

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down