Staviť na kvalitný výsledok obilnín sa teraz obzvlášť oplatí
Zdravá úroda je tento rok kľúčová. Pri aktuálnej situácii sa hrozby, kedy obilnín bude nedostatok, pravdepodobne nakoniec aj naplnia. Ceny komodít doslova vystrelili a ten kto môže sa snaží vyťažiť zo svojich polí čo najviac. Preto stavte na kvalitný výsledok: zdravý porast a stabilné navýšenie úrody s fungicídom Magnello.
Fungicíd Magnello v sebe kombinuje dve systémovo pôsobiace účinné látky (difenoconazole 100 g/l + tebuconazole 250 g/l). Vďaka triazolom zabezpečuje Magnello preventívny i kuratívny účinok. Účinná látka tebuconazole navyše pôsobí na patogén eradikatívne (po aplikácii zastavuje jeho rast a rozvoj). Obe účinné látky pôsobia ako inhibítory biosyntézy ergosterolu – inhibítory DMI.
Účinnosť prípravku Magnello proti klasovým chorobám pšenice
Dvojzložkový fungicíd Magnello prináša špičkovú ochranu proti hubovým ochoreniam pšenice, predovšetkým fuzariózam (Fusarium spp.), septórii plevovej (Septoria nodorum), septórii pšeničnej (Septoria tritici) a hrdzi pšeničnej (Puccinia recondita). Benefitom prípravku je jeho vynikajúca vedľajšia účinnosť aj na černe – Alternaria spp.
Systémové pôsobenie účinných látok
Zvoľte vhodný termín aplikácie
Aplikačný termín pre použitie fungicídu Magnello je relatívne široký. Aplikácia je možná od rastovej fázy začiatku metania BBCH 51 do rastovej fázy konca kvitnutia BBCH 69.
Proti fuzariózam klasov odporúčame cielenú aplikáciu v rastovej fáze od začiatku kvitnutia BBCH 61 až do konca kvitnutia v BBCH 69.
Optimálny termín aplikácie z hľadiska rastovej fázy plodiny je jedným z najdôležitejších faktorov ovplyvňujúcich mieru efektivity fungicídneho zásahu. Rozhodujúce je preventívne ošetrenie klasu, pretože silný nástup infekcie nastáva v priaznivých poveternostných podmienkach (teplé a vlhké podmienky počas kvitnutia) a vedie ku skráteniu ideálnej doby pre účinnú aplikáciu.
Skúsený poľnohospodár vie, že napadnutie klasov fuzariózami má za následok nielen zníženie výnosu, poškodenie kvality osiva a pekárenskej kvality zrna, ale aj zníženie klíčivosti. Neriskujte a majte pole pod kontrolou s našimi riešeniami. Tento rok sa vám to obzvlášť oplatí.
Fáza kvitnutia je čas, kedy rastlina môže byť najnáchylnejšia k napadnutiu a následne vzniku fuzarióz klasu
Prehľad ochrany osobných údajov Tento web používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť tú najlepšiu možnú používateľskú skúsenosť. Informácie o súboroch cookie sa ukladajú vo vašom prehliadači a plnia funkcie, ako je rozpoznanie vás, keď sa vrátite na našu webovú stránku, a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webu sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.
Nevyhnutne potrebné súbory cookies
Nevyhnutne potrebné súbory cookies Nevyhnutne potrebný súbor cookie by mal byť vždy povolený, aby sme mohli uložiť vaše preferencie nastavenia súborov cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické súbory cookie
Analytické súbory cookie Tieto súbory cookie nám umožňujú počítať návštevy a pohyb, aby sme mali prehľad o tom, ktoré stránky sú najobľúbenejšie a ako sa na našom webe návštevníci pohybujú. Všetky informácie, ktoré tieto súbory cookie zhromažďujú, sú agregované, a teda anonymné.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!
Zásady používania súborov cookie
Zásady používania súborov cookie Viac informácií o zásadách používania súborov cookie nájdete na stránke Poučenie o ochrane osobných údajov.