04.02.2011 | 04:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Syrová torta pripomína šťavnatú parenicu

Bánovecká syrová torta získala prestížne ocenenie Cena Danubius Gastro 2011. Bánovská mliekareň Milsy tak potvrdila kvalitu svojich výrobkov – vlani rovnaké ocenenie na veľtrhu Danubius Gastro získala za svoju našľahanú nátierku Nattié Pikant.

Na medzinárodnom veľtrhu gastronómie sa tento rok o Cenu Danubius Gastro uchádzalo 54 exponátov. O víťazoch rozhodovala odborná komisia zložená so špecialistov z oblasti gastronómie, potravinárstva a obchodu pod vedením Ing. Jána Štulca, hlavného radcu pre potraviny SR.

Spomedzi všetkých ocenených exponátov je Bánovecká syrová torta jediným syrárskym výrobkom. Stala sa tak najlepším syrárskym výrobkom veľtrhu. Parenicovú syrovú tortu mliekarne Milsy komisia ocenila za jej „vysoké kvalitatívne parametre, lahodnú smotanovú chuť a umelecké zhotovenie torty“. Bánovecká syrová torta je novinkou mliekarne Milsy, s ktorej predajom začala len pred niekoľkými týždňami.

Milovníci kvalitných syrov si ručne vyrábanú syrovú tortu obľúbili pre jej lahodnú, jemne slanú a výrazne mliečnu chuť, v ktorej dokonale vyniká typická štruktúra a mäkkosť neúdeného pareného syra, z ktorého je vyrobená.

Bánovecká syrová torta pripomína veľkú šťavnatú parenicu a svojím tvarom a spôsobom výroby ponúka viacero možností servírovania. Dá sa nekonečne dlho „odkrúcať“ ako klasická malá parenica, ale môžete si ju tiež nakrájať na úhľadné tortové rezy. Najkrajšia a najchutnejšia je ozdobená čerstvou zeleninou, ovocím či orechmi.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down