Šunky, párky, domáce klobásy či salámy, si už budete môcť vychutnať aj v bezéčkovej receptúre.
Spoločnosť Tauris a.s, najväčší slovenský producent mäsa a mäsových výrobkov, začína od 1. mája 2019 uvádzať na trh bezéčkový program z každej kategórie svojich výrobkov. Šunky, párky, domáce klobásy či salámy, to všetko si budú môcť zákazníci vychutnať v bezéčkovej receptúre.
„Vývoju bezéčkových produktov sa venujeme dlhodobo. Trend výrobkov bez éčiek, bez lepku, bez alergénov súvisí predovšetkým s nárastom počtu ľudí s rôznymi intoleranciami, na ktoré reagujeme aj my ako výrobcovia. Ak chceme uspieť na trhu, musíme flexibilne reagovať na potreby našich zákazníkov. Výrobcovia a obchodníci pritom musia splniť kľúčové očakávanie spotrebiteľov – vyrábať výrobky v takých chutiach, kvalite a v neposlednom rade aj cene, po ktorých je dopyt,“ uviedol generálny riaditeľ skupiny Tauris Group a.s. Richard Duda.
Bezéčkové párky, klobásy na gril a bezéčková šunka sa vyrábajú v závode Tauris Rimavská Sobota. „Vplyvu nášho podnikania na zdravie našich spotrebiteľov venujeme veľkú pozornosť. Spokojný zákazník je súčasťou firemnej stratégie v každom z našich podnikov. Mäsové výrobky bez gluténu a bez alergénov sme začali vyrábať ako prví na trhu už v roku 2009. Doplnenie produktového radu bezéčkových výrobkov je nie len reakciou na aktuálne trendy, ale najmä dlhodobou snahou o produkciu výrobkov najvyššej kvality,“ povedal prezident holdingu ECO-INVESTMENT a.s. Milan Fiľo.
Spoločnosť TAURIS chce postupne rozširovať rad bezéčkových výrobkov v každej kategórii produktového radu. Do programu vývoja bezéčkových výrobkov boli zapojené aj ďalšie sesterské závody v Nitre a v Spišskej Novej Vsi.
(tasr)