16.09.2013 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tradičná chuť Hontu

Buchty starej mamy, papmpúchy, pagáče, ťahanie štrúdle, mútenia masla, výrobu syrov, či súťaž v pletení vianočky – toto všetko návštevníkom ponúkol v poradí už V. ročník súťaže vo varení tradičných jedál v Krupine.

Spolu 34 súťažiacich varilo a pieklo 29 jedál v kategóriách – mäsové, múčne, zeleninové a ovocné, mliečne jedlá a polievky. Medzi hosťami bol aj štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam. Ocenil prácu organizátorov, ktorí do Krupiny pritiahli stovky ľudí a pripravili podujatie, ktoré úzko súvisí so snahou agrorezortu – zachovať a pozdvihnúť slovenský vidiek, tradičné hodnoty, remeslá, a tiež zvyklosti a jedlá typické pre daný región.

„Vláda SR považuje poľnohospodárstvo a potravinárstvo za jednu zo svojich priorít,“ povedal vo svojom príhovore Š. Adam. Aj napriek celodennému dažďu na dvore ZŠ J. C. Hronského v Krupine stála kamenná pec z Hrušova na pečenie chleba, v ktorej sa piekli chutné lepne. Krupinskí poľovníci pripravili pre organizátorov guláš z diviny. Putovný lopár súťaže prevzal starosta obce Čekovce Milan Gregáň.

(mp rv)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down